Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φορούν γυαλιά ηλίου, ακόμη και αν ο ήλιος δεν λάμπει φωτεινός και βλέπω επίσης ότι τα μικρά παιδιά (νήπια) έχουν γυαλιά ηλίου.
Στο άρθρο που επιμελήθηκε ο συντάκτης Vagedim για την Αθέατη γνώση, θα μάθουμε πόσο βλαβερό είναι για την υγεία μας να φοράμε γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσωπικά δεν έχω φορέσει ποτέ οποιοδήποτε είδος γυαλιών στα μάτια μου, και σας διαβεβαιώνω ότι είμαι η όραση μου είναι άριστη.
Είναι δυνατόν ποτέ ενα πρόσθετο ξένο σώμα στον ανθρώπινο οργανισμό να μην επηρεάζει τις λειτουργίες του; Είναι σαν να λέμε ότι ο Θεός κάτι έκανε λάθος η δεν προέβλεψε σωστά δημιουργώντας το σύμπαν.
Θυμάμαι ένα άρθρο από τον Δρ Ornstein στο περιοδικό Let’s live Magazine τον Οκτώβριο του 1980 που εξηγεί ότι το φως του ήλιου είναι πολύ σημαντικό, το φως της ημέρας είναι μέγιστης ζωτικής σημασίας. Ο Δημιουργός όμως προέβλεψε για τη συναισθηματική και σωματική υγεία μας , δίνοντας μας την επίφυση και το επιβλητικό “Γενηθήτω φως”.
Η επίφυση είναι ένας ενεργός, εκκριτικός αδένας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Φυσικά, το αφιλτράριστο ηλιακό φως είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία αυτού του αδένα.
Το φως ως συνειδητή ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τον ήλιο εισέρχεται στο σώμα μέσω των οπτικών νεύρων των οφθαλμών τα οποία, με τη σειρά τους, διεγείρουν άμεσα την επίφυση, ενα φωτοαντιδραστικό όργανο. Η επίφυση μετατρέπει τη φωτεινή ενέργεια σε μια ηλεκτροχημική ώθηση η οποία τροφοδοτεί απευθείας τον υποθάλαμο.
Ο υποθάλαμος είναι εκείνο το μέρος του εγκεφάλου που διαμεσολαβεί όλες τις ζωτικές διεργασίες του σώματος μέσω των άμεσων και απευθείας συνδέσεων του στο βλεννογόνο αδένα και το αυτόνομο νευρικό σύστημα.
Ο υποθάλαμος είναι γεμάτος με φωτοευαίσθητα κύτταρα τα οποία μετατρέπουν το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του φωτός σε μια νευροχημική ώθηση που φέρεται έπειτα άμεσα στο βλεννογόνο αδένα, την (υπόφυση). Η υπόφυση, με τη σειρά της, επεξεργάζεται και εκκρίνει ορμόνες μέσα στο σώμα, διατηρώντας έτσι ομοιόσταση.
Η εκμάθηση λοιπόν όλου αυτού μας κάνει να σκεφτούμε πότε πρέπει να φορέσουμε γυαλιά ηλίου, αλλά και να μην τα βάζουμε στα μάτια των μικρών παιδιών.
Όταν δουλεύουμε σε εγκαταστάσεις με τεχνητό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι οι άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετό φυσικό φως. Μία δήλωση που έκανε ο Δρ Ornstein στο άρθρο του.
Άλλη πηγή εξετάζει επίσης τη συσχέτιση μεταξύ των γυαλιών ηλίου και την επίφυση.
Στο βιβλίο Nature’s Detox Plan – Ένα πρόγραμμα για την σωματική και συναισθηματική Αποτοξίνωση Με τον Roy Mankovitz, αναφέρεται ότι
“Το μειονέκτημα να φοράει κάποιος γυαλιά ηλίου είναι ότι παρεμβαίνει με ένα μέρος του ενδοκρινικού συστήματος που αφορά την επίφυση (κωνοειδής αδένας), ο οποίος ανταποκρίνεται από το φως”.
“Το μειονέκτημα να φοράει κάποιος γυαλιά ηλίου είναι ότι παρεμβαίνει με ένα μέρος του ενδοκρινικού συστήματος που αφορά την επίφυση (κωνοειδής αδένας), ο οποίος ανταποκρίνεται από το φως”.
Περιορίστε το χρονικό διάστημα που φοράτε τα γυαλιά ηλίου επειδή τα γυαλιά ηλίου περιορίζουν το φως που ταξιδεύει από τα μάτια στον κωνοειδή αδένα.
Τα γυαλιά οράσεως και οι φακοί επαφής σας στερούν την ενέργεια μπλοκάροντας κάποιες από τις υπεριώδεις ακτίνες που ταξιδεύουν μέσα από τα μάτια με την επίφυση, γράφει η Patricia McCormac .
Περισσότερη τεκμηρίωση: Η επίφυση είναι ο διακόπτης για την υπόφυση, η οποία ελέγχει τη γήρανση. Η μελατονίνη είναι η βασική ορμόνη που παράγει ο κωνοειδής αδένας.
Η περισσότερη έκθεση στο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μία προσέγγιση για την αύξηση της παραγωγής της μελατονίνης. Να είστε βέβαιοι ότι βγάζοντας τα γυαλιά σας, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών ηλίου, θα πάρετε το φως του ήλιου, επειδή η επίφυση διεγείρεται από το φως μέσα από τα μάτια.
Εκτός ότι θα αποκτήσετε μάτια σαν το ρακούν, έχετε ποτέ αναρωτηθεί σχετικά με τη συσχέτιση του φορώντας γυαλιά ηλίου και το ποσοστό φωτός που φθάνει στον κωνοειδή αδένα σας;
Παρακάτω θα διαβάσετε την εξήγηση που δίνει ο Δρ Mercola γιατί φοράει σπανίως τα γυαλιά ηλίου
Φοράω γυαλιά ηλίου μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως όταν κάνω κατάβαση με σκι ή, μερικές φορές, αν είμαι βαρκάδα πάνω στο νερό. Υπό αυτές τις συνθήκες, το χιόνι ή το νερό μεγεθύνει κατά πολύ το φως του ήλιου, το οποίο θα μπορούσε δυνητικά να είναι επιβλαβή, ειδικά μετά από ώρες σε έκθεση.
Το να φοράτε γυαλιά ηλίου είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε για την υγεία σας, επειδή επιτρέπετε το κλείδωμα από δυνητικά ευεργετικά μήκη κύματος φωτός για τα μάτια σας.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα από 1.500 μήκη κύματος του φωτός που χρειάζεστε για να θρέψουν τα μάτια σας. Γι ‘αυτό αποφύγετε τη χρήση γυαλιών ηλίου, επειδή έχετε εμπιστοσύνη στα μάτια σας ότι πρέπει να λάβετε το πλήρες φάσμα του φωτός για να λειτουργήσουν άριστα.
Έχετε ακούσει για το: Ατενίζοντας τον ήλιο;
Το ατενίζοντας τον ήλιο προέρχεται από την Ινδία για περισσότερα από 2.000 χρόνια, αν και ήταν επίσης διαδεδομένο από τους αρχαίους Αιγυπτίους, τους Αζτέκους, τους Έλληνες, τους Μάγια, στο Θιβέτ η γιόγκα και κάποιες παραδόσεις της Qigong, Tai Chi.
Ατενίζοντας τον ήλιο- είναι επίσης γνωστό ως ηλιακή θεραπεία, Η ηλιακή γίογκα αναφέρεται στην πρακτική του κοιτάζοντας απευθείας προς τον ήλιο, προκειμένου να λάβουν την τροφή, την επούλωση και την πνευματική φώτιση.
Το κοίταγμα γίνεται μόνο κατά την πρώτη ώρα μετά την ανατολή ή την τελευταία ώρα πριν το ηλιοβασίλεμα, όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο απαλές στο μάτι σας. Εάν το εκτελέσετε σε άλλες ώρες, μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στον αμφιβληστροειδή σας.